Laser Ontharen Bij Overbeharing In Je Gezicht (Mijn Ervaring) - So Clean Clinic

Published Sep 08, 22
6 min read

Laserontharing: Wat Is Het En Hoe Werkt Het? - Laserontharing - Tanden bleken -Powderbrows - SoCleanClinic.be

Hierdoor zal de klant in kwestie geen schrikreactie krijgen, maar eerder een comfortabel en aangenaam gevoel ervaren. Wat wel kan gebeuren is dat u een kortstondige prikkel of een vreemd warmtegevoel voelt. Wie een laserontharing ondergaat, spreekt echter niet van een pijnlijk gevoel maar eerder van een soms irritante maar zeer kortstondige prikkel.

Tui Fly - Goedkope Vliegtickets - Goedkoop Vliegtickets Boeken - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beGoedkope Vliegvakantie? Uw Vakantie Naar De Zon Met ... - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Terwijl bij mensen met lichtere haartjes het onaangename gevoel zo goed als onbestaande zal zijn, zal de irritante prikkel bij mensen met donkerdere en stugge haartjes en/of een donkere huid net iets groter zijn. Alles is namelijk afhankelijk van de concentratie melanine in de haartjes en de epidermis… en deze liggen net iets hoger bij mensen met een donkere huid en donkere, stugge haartjes.

Er treedt bij het gebruik van de diodelaser e-med laser dus nooit huidschade op.

De pijn die je ervaart bij laser ontharen is erg afhankelijk van het deel van het lichaam dat je wilt laten behandelen. In de basis is elke plek qua pijn redelijk te doen, behalve neusharen en oorharen. Deze zal je met de pincet moeten verwijderen. Onderstaand een overzicht van lichaamsonderdeel en het pijnniveau.

Definitief, Pijnloos En Veilig Benen Ontharen - Laserontharing - Tanden bleken -Powderbrows - SoCleanClinic.be

Vakanties Vergelijken - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beVergelijk De Goedkoopste Vliegtickets Wereldwijd - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Hoe dikker de huid hoe minder pijnlijk de behandeling. Op je gezicht is er een flinke variatie in huiddikte. De bovenlip is het meest pijnlijke gebied, omdat de huid hier dunner is dan ergens anders op je gezicht. “Het lijkt op een klap van een elastiek, heel snel maar erg hard,” legt Elizabeth Tanzi, MD, dermatoloog en oprichter van Capital Laser & Skin Care uit.

Alle Reisorganisaties En Reisbureaus In Belgie - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beWelk Reisbureau Is Het Goedkoopst - Reis Boeken - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be
Wanneer Klm Tickets Boeken? Zo Bespaar Je Op Je Vlucht! - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beHoe Je Low-budget Naar Mekka Kan Reizen - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Dit is de meest pijnlijke omgeving op het lichaam voor het definitief ontharen met laser. Voor veel mensen voelt dit als een diepe naald, maar de ontharing op de onderarmen werkt zo goed dat patiënten altijd terugkomen om de behandeling af te maken. Als je ooit je bikinilijn hebt laten waxen zal je ook deze pijn overleven.

Net als bij het gezicht voelt de laser als een elastiek die op de huid knalt. Maar in tegenstelling tot je gezicht kan de huid op je armen beter tegen de pijn. Reden hiervoor is dat de huid op de armen redelijk dik is waardoor het pijnniveau een stuk lager is.

Vanaf 3 maart kan je weer laten laser ontharen! Boek nu alvast jouw afspraak om zeker te zijn van een plekje. Kies uit 176 salons in Nederland. Je benen zijn een van de meest (relatief) pijnvrije gebieden als het gaat om laser ontharing. Nog steeds een mild elastiek maar door de dikke huid is het pijnniveau ver binnen de gemiddelde pijngrens.

Laserontharing Voor Vrouwen - Laserontharing - Tanden bleken -Powderbrows - SoCleanClinic.be

Surfen Naar Mexico - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.beLast Minute Vakantie - Goedkoop Naar De Zon - Reisbureau Izegem - Beleefvakantie.be

Mogelijk heb je op je rug genoeg haar dat je het wilt laten weg laseren. laseren ontharen. Dan kan de behandeling als pijnvol ervaren worden door de hoeveelheid haar die behandelt moet worden. Het advies is dan vooraf je rug in te smeren met verdovende crème. Met een verdovende crème wordt het pijnniveau verlaagt naar 2 tot 4.

Ook is het goed om het te behandelen gebied vooraf goed glad te scheren. Vraag ook altijd of de praktijk van je behandeling laser ontharing apparatuur gebruikt waarin standaard al koelingstechnieken zijn ingebouwd die de pijn ook verminderen. Ook kan het gebruik van antishistamine (de nacht en ochtend) voor de behandeling de pijn verminderen.

Er zijn verschillende technieken die ter beschikking staan om overtollig of ongewenst haar te verwijderen:Scheren - Een simpele methode, het beïnvloedt de stugheid, dikte en groeicyclus van de haar niet, maar het blijft een tijdelijke oplossing en vraagt herhaalde handelingen om de huid een haarvrij aanzien te geven. Epileren (plukken) - Is een tijdrovend, pijnlijk en niet praktische oplossing voor grotere gebieden.

De huid blijft gedurende 3 tot 6 weken haarvrij. Echter, ook deze methode is pijnlijk en voor de meeste mensen is het een probleem dat zij een tijdje met zichtbare haren lopen voor er weer geharst kan worden. Electrisch ontharen (Blend) - Bij deze methode wordt een naaldje langs de haar de follikel ingebracht, waarna door verhitting de voedingsbodem van de haar vernietigd wordt.

Laserontharing Genk - Laserontharing - Tanden bleken -Powderbrows - SoCleanClinic.be

Echter, omdat je maar één haartje tegelijkertijd kan behandelen, is het een zeer tijdrovend karwei. Ontharing door de Light, Share diode laser is de meest radicale en pijnloze methode.

De eerste permanente ontharing was de elektrolyse, die al meer dan 100 jaar geleden werd uitgevonden. Deze bestond uit het verbranden van het haarzakje met behulp van elektriciteit. Deze techniek is effectief en zonder risico, maar erg bewerkelijk en problematisch voor grote oppervlakten. De ontharingstechnieken met IPL en laser zijn recenter en dateren uit het eind van de jaren 90.

Dit verklaart meteen hun steeds groter succes. Het haarzakje en de bijbehorende melanine met chromofoor absorbeert licht. De laser (of de IPL-lamp) zendt lichtstralen door de opperhuid heen en worden door de melanine in het haarzakje, dat zich zo’n 2 tot 4 millimeter onder de huid bevindt, geabsorbeerd. Melanine is het pigment in het haarzakje dat zorgt voor de haarkleur.

Deze hitte beschadigt het haarzakje (een mini-orgaan dat uit meerdere onderdelen bestaat) vanaf de eerste ontharingssessie. Na 4 tot 8 opeenvolgende ontharingssessies zijn de meeste haarzakjes in de huid volledig verdwenen. De laser verhit de zakjes en vernietigt deze door thermo-coagulatie. De melanine in het zakje absorbeert het laserlicht. Dit verloopt door het verhogen van de temperatuur van het zakje maar voorkomt beschadiging van de huid.

Ontharingslaser - Genk - Laserontharing - Tanden bleken -Powderbrows - SoCleanClinic.be

De laser gebruikt maar één golflengte 808nm. Het apparaat voor pulserend licht zendt polychromatisch licht uit; dit zijn verschillende zichtbare kleuren. Dit licht vangt de melanine van het haar op; het pigment dat voor de haarkleur zorgt. De veiligheid van de apparaten is afhankelijk van de fabrikant en de gebruikte filter.

Een donkere huid (bijvoorbeeld na veel zon) kan licht absorberen, maar ook verhitting en pijn veroorzaken. In dat geval moet het toestel op een lager niveau gebruikt en/of infraroodstralen aangewend worden. IPL ontharing vraagt iedere 3 tot 6 weken om regelmatige behandelingen (de intervallen hangen af van persoon tot persoon) en vraagt minstens een jaar tijd.

Experts zijn het niet eens over de rol en het nut van beharing. Het enige bekende nadeel van ontharing geldt voor de schaamstreek; sommige personen betreuren na enige jaren immers de permanente ontharing in deze zone. De voordelen zijn talrijk: tijdwinst bij het regelmatig epileren, minder stress en pijn die met epileren met hars gepaard gaan en natuurlijk het esthetische aspect van een glad lichaam - laser behandeling.

Wanneer haren onder de huid zijwaarts groeien, kunnen deze immers tot ontsteking van het weefsel leiden en pijn veroorzaken. Goedkope apparatuur, Eenvoudig te leren techniek en voor alle schoonheidsspecialisten toegankelijk De sessies zijn pijnlijk (zeker op de bikinilijn). Volgens studies zijn de bijwerkingen onvoorspelbaarder dan bij laserbehandelingen en met 14 to 33% anders dan bijwerkingen betreffende roodheid (die in 80% van de gevallen voorkomen)Haargroei kan mogelijk heviger zijn dan vóór aanvang van de behandeling, Werkt slecht met blond haar Volgens meerdere studies effectiever dan IPL-behandelingen, Effectief op blond haar, Alle huidtypes kunnen behandeld worden, zelfs donkere en zwarte huid.