Thuis Tanden Bleken - De Beste 10 Middelen Getest - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Published Oct 19, 22
7 min read

Tanden Bleken Voor Een Stralend Wit Gebit - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

En volgens de bleek salons -die als paddenstoelen de grond uit rijzen- liggen die parel witte tanden binnen handbereik. Een bleking kost vaak minder dan de helft van bij de tandarts. Maar vergeet niet dat bleek salons slechts een heel lage dosis peroxide in hun producten mogen gebruiken (0,1%), wat te weinig is om in één beurt effectief te zijn.

Uit gebruikerservaringen kan je afleiden dat de resultaten slechts kortdurend aanwezig zijn. Voortgaand op het prijskaartje en het feit dat tanden bleken niet vergoed wordt door verzekeraars, ben je misschien weinig geneigd naar de tandarts of het bleek salon te hollen. Wij bekijken hieronder wat je thuis zelf kan doen.

Goedkoop Witte Tanden? - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beTanden Bleken: Voor Stralend Witte Tanden - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Wie de hoge tandartskosten wil vermijden kan één van de handige thuisbleeksets uitproberen. De of –bit is een beugel, lepel of bit gevuld met peroxide gel of pasta. Je kan een bit op maat laten maken door de tandarts (individueel bit) of je koopt een standaard maat in de apotheek.

Tanden Bleken In Limburg - Tandarts Genk - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Sommige mensen gaan er mee slapen. Online betaal je voor een standaard lepel tussen € 30 en 60. De bitjes op maat gemaakt door de tandarts zijn heel wat duurder. Bij en gels breng je de peroxide aan met respectievelijk een dunne strip of borstel. De strip of gel breng je 1 à 2 keer per dag aan voor 10 tot 14 dagen.

Zo vonden we bij de online drogisterij de Glory of white strips die naar eigen zeggen “veilig in gebruik zijn en voor glanzend witte tanden zorgen. tanden bleken. Ze bevorderen mondhygiëne en verwijderen schadelijke bacteriën en plaque”. Smilelab Whitening Strips biedt met deze bleek strips een relatief snelle en makkelijke oplossing voor wie geleidelijk aan wittere tanden wil krijgen.

Je brengt ze zelf aan op je tanden, laat ze 30 minuten zitten en verwijdert na gebruik de strip en overtollige gel restjes. Ze leveren een zichtbaar resultaat na 14 dagen gebruik. Misschien schrikt al dat gedoe met die peroxide je wel een beetje af - tanden bleachen. En spreekt iets gewoner of natuurlijk jou meer aan.

Tanden Bleachen Genk - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Tanden Witter Maken - Wittere Tanden In 20 Minuten! - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beBleken Van Tanden En Kiezen - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Kies je voor een tand blekende pasta, dan kan je over een zekere gebruikstermijn de tanden ongeveer één tint bleker maken. Blekende pasta bevat typisch chemicaliën en boenmiddelen. Kies jij liever een natuurlijk product, dan vonden wij volgende natuurlijke blekende tandpasta. Daarnaast bestaan er allerhande natuurlijke middeltjes die beloven om je tanden witter te maken.

Ze zijn echter wel geschikt om je net gebleekte gebit mee te onderhouden en van een langer resultaat te profiteren. Hieronder (natuurlijke remedies voor gele tanden) en in een volgend artikel lees je er meer over. Indien een correcte bleking toegepast wordt zijn er geen gezondheidsgevaren. Maar, bleken werkt niet voor alle tandverkleuringen.

Er zijn ook bepaalde risico’s verbonden aan tanden bleken. Als je de producten incorrect gebruikt (bijvoorbeeld te veel of te lang) kan je schade aan je tandglazuur en tandvlees toebrengen (tanden bleachen). Beschadigd tandglazuur zorgt voor tandgevoeligheid en gaatjes en maakt de tanden gevoeliger voor toekomstige verkleuring. Incorrect gebruik kan zorgen voor verbrand of tijdelijk gebleekt tandvlees.

Tandenbleker Kopen? Alle Tandenblekers Online - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Ga dus niet te ver in het nahollen van het perfect witte gebit. Als je witter dan je oogwit gaat, zien de tanden er al gauw onnatuurlijk wit (lees: vals) uit. Tanden bleken werkt enkel op eigen tanden. Het werkt niet op kronen, valse tanden of vullingen. Wil je een mooiere integratie van een stukje valse tand met de rest van je tanden, raadpleeg dan je tandarts en vraag hem/ haar advies.

Het is werkt niet goed bij bruine tanden (verkleuring door bijvoorbeeld gebruik van bepaalde antibiotica). Het werkt helemaal niet bij grijze of paarse tanden. Door tandbederf of een ongeval kan het levend deel van de tand (pulpa) geïnfecteerd raken. Het afsterven van het pulpa weefsel kan voor een blauwe, paarse of grijze verkleuring zorgen.

Lees waarom tanden verkleuren en probeer onze tips om een parelwit gebit te houden. De één heeft wittere tanden dan de ander. De kleur van kiezen en tanden wordt immers bepaald door de dikte en de kleur van het tandbeen. De dikte van het tandbeen is enerzijds genetisch bepaald en anderzijds door de soort van tand.

Bleach Center België: Facing En Bleaching Mogelijkheden - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Bepaalde voeding kan het tandglazuur (buitenste laag van tanden) vlekken. Gebrekkige mondzorg en hygiëne. Tandaanslag zorgt er ook voor dat je tanden er geel uitzien. Je krijgt meer tandplaque als je ouder wordt. Maar! Soms zien tanden er geel uit omdat het tandglazuur weg geschrobd of afgesleten is, wat het onderliggende tandbeen of dentine blootlegt.

Het is van nature witgeel. Teveel suiker of enkelvoudige koolhydraten. Ouderdom, leeftijd: Je tanden worden donkerder naarmate je ouder wordt. Dit komt doordat het tandbeen dikker wordt terwijl het glazuur afslijt en het gelere tandbeen zichtbaar wordt. Er komen tevens barstjes in het glazuur waar kleurstoffen kunnen doordringen. Roken en pruimtabak.

Tips Om Je Tanden Te Bleken - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beThuis Tanden Bleken: Zo Pak Je Het Aan! - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Je kan zelf een goedkoop papje maken door 1 koffielepel bicarbonaat te mengen met 2 koffielepels water en daar je tandenborstel in te doppen. Ofwel kies je voor een tandpasta met (sodium) bicarbonaat. Beide methoden verminderen mondbacteriën en na verloop van tijd verminderen vlekken. De peroxide behandelingen werden hierboven al besproken op hun werkzaamheid.

Direct Wittere Tanden Na Slechts 1 Behandeling - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Het is echter niet aangewezen om je mond te spoelen met de goedkope waterstofperoxide die je in de drogisterij haalt in een flesje. Deze geeft een grote kans om je tandvlees te irriteren. Waterstof peroxide bleekt en doodt bacteriën (bron). Je kan ook op zoek naar een tandpasta met bicarbonaat en waterstofperoxide (bron, bron) om gedurende een aantal weken je tanden beetje bij beetje af te bleken.

Wie graag met een natuurlijke tandpasta zijn tanden blij en gezond maakt kan zeker eens My Magic Mud Whitening Tandpasta uitproberen. Deze bevat geactiveerde koolstof van kokosnoot, kokosolie, essentiële oliën en bentoniet klei. Geactiveerde kool bindt zich met de ongewenste elementen in je mond. De voordelen van kokosolie voor mondhygiëne beschreven we hierboven al.

Wie van zijn gele tanden af wil kan best eerst tandaanslag laten verwijderen bij de tandarts en even overleggen welke bleekmethode aangewezen is voor jouw verkleuring. Wie thuis voorzichtig zelf wil bleken kan tand strips of een natuurlijke tandpasta proberen. En daarnaast af en toe eens helemaal proper maken met bicarbonaat en spoelen met kokosolie.

Tanden Bleken Peroxide En Peroxidevrij - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Met Je Tanden In Waterstofperoxide - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beVeilig Je Tanden Bleken Voor Gezonde Witte Tanden - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Dit kan je als volgt: . Je behoudt de resultaten langer door dagelijks poetsen, stokeren of ragen en spoelen. inname want de meest voorkomende mondbacterie floreert als hem suiker geeft. Als bedankje voor hun groeiende aantallen maken ze snel wat tandaanslag en gaatjes (bron, bron). Lees hier hoe je suikervrij kan eten.

Zelf Natuurlijk Je Tanden Bleken, Een Goed Idee? - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.beBleach Center België: Facing En Bleaching Mogelijkheden - Tanden bleachen, bleken in 2022 - SoCleanClinic.be

Natuurlijk wil je deze zaken af en toe nog wel eten en drinken. dan even goed met water om de kans op vlekken te verminderen. Of passeer snel een natte tandenborstel om aanplak te vermijden. Wil je ook af en toe eens genieten van een flesje prik? Drink frisdrank met een rietje om direct contact met de tanden te vermijden.